Til toppen Kontakt Om mig Fagligt Fritid To do Links Billeder Bonus-side

Min personlige hjemmeside

Kontaktinformation

Navn:Stefan Holm
Adresse:Morbærhaven 21-46, 2620 Albertslund
Telefon:4346 4989
Mobil:2651 0299
Email:stefan@algebra.dk
Vejret:Ca. som i går, formentlig
Anagrammer:Hoften smal, false month, maths felon, man to flesh

Lidt om mig selv

Født 1980 på Slagelse Sygehus, opvokset i Korsør til 1993, derefter Albertslund. Studentereksamen 1999 fra Albertslund Amtsgymnasium. Cand.scient. siden 2006. Ph.d.-studerende siden lidt senere i 2006 - og indtil januar 2007 hvor jeg sprang ud som først arbejdsløs bums og sidenhen kapitalistlakaj.


Matematiske interesser

Jeg kan lige så godt indrømme det med det samme: Jeg bekender mig til Den Mørke Side - analysen. Dog ligger jeg på den moderate side af mørket, nemlig i den bløde analyse, men af og til med tendenser mod den lidt ondere variant af den gode side af osv.

Jeg er af den mening, at (((ikke-kommutative) lokalkompakte) hausdorff-)topologiske rum er den rette ramme for analyse. En metrik vil jeg normalt betragte som snyd, med mindre den er induceret af en fuldstændig norm på et (uendeligtdimensionalt) komplekst vektorrum. I al hemmelighed er min største svaghed den rent abstrakte punktmængdetopologi, men det felt er næsten lisså meget en karriereblindgyde som humaniora, så bl.a. derfor er jeg havnet i operatoralgebraen. Operatoralgebra er en gren af matematikken hvor man samler stort set hvad som helst fra bl.a. topologi, ringteori, funktionalanalyse, kompleks analyse og hvad man ellers kan finde på.

Mere specifikt har jeg i forbindelse med mit speciale, og til dels osse på ph.d.-niveau, arbejdet med gruppe-C*-algebraer, kvantegrupper og kovirkninger af disse. Hvad det så end er.

Alt dette holdt jeg op med da jeg fik hvad der sikkert bedst kan beskrives som en eksistentiel krise i efteråret 2006. Herefter opsagde jeg straks mit job som ph.d.-studerende, rendte rundt en 3 måneders tid som arbejdesløs bums og fandt så et godt job som programmør hos et større dansk forsikringsselskab. Siden da har jeg fået både penge og en fantastisk kæreste.


Ikke-matematiske interesser

Jeg er erklæret nørd så en del af mine interesser er meget naturligt baseret i det faktum. Jeg bruger fx alt for meget tid på internettet (Især Usenet og IRC) og tv, hvor jeg fx er stor beundrer af serierne Buffy, Angel, Firefly (Joss Whedon er min store helt hér), Babylon 5, Wonderfalls, Veronica Mars, Twin Peaks, Futurama, Simpsons, West Wing, diverse inkarnationer af Star Trek og alle dem jeg har glemt at tage med.

Inden for skønlitteraturen har jeg en naturlig svaghed for Douglas Adams (se ovenfor), men er også stor ynder af klassisk børnebogslitteratur, heriblandt Lewis Carroll, Narnia-bøgerne, Tolkiens univers og Harry Potter. Jeg fik mere end nok af danske ungdomsbøger og postmoderne digtning i løbet af folkeskole og gymnasium.

Dertil tilbringer jeg selvfølgelig en ikke ubetydelig del af min fritid som svensk højdespringsstjerne.

Politisk ligger jeg vistnok et pænt stykke til venstre, men bryder mig ikke om arbejderromantik (hvilket vel er rimeligt i min position som doven akademiker). Så jeg er altså lidt mere Tom Lehrer end Pol Pot.

Tom Lehrer er i øvrigt sej.

Religiøst er jeg velovervejet agnostiker, hvilket ved nærmere omtanke måske ikke er så religiøst igen, so there. Ikke desto mindre er jeg anerkendt profet i hele fem forskellige religioner, hvoraf de fire mest er personkulte (men det er så heller ikke at kimse ad, når der er tale om så fremragende personer som Rasmus, Peter, Anne og den aldeles ufejlbarlige og guddommelige Helene), mens den femte er et eller andet med en Due! (Jeg er ikke helt nede med alle detaljer - hende der udnævnte mig til profet var meget fuld og usammenhængende (og efter sigende lækker, men det skete pr. chat så jeg ved det ikke) - men Duen! er sej.)


To do-liste


Links (sidst tjekket 5/6 2006)

Matematik

Kultur

Personlige hjemmesider (nu med anagrammer!)

Blandet nørderi


Billede af mig i rumænsk læskedrik-køleskab (Bukarest 1999)

[Stefan i køleskab]

Og sådan ser jeg ud i dag (eller i hvert fald i pinsen 2004)

[Delvist blond Stefans øre]

Min selvrefererende hjemmeside (en helt gratis ekstra bonushjemmeside - fordi du fortjener det!)


Vævsherre: Stefan Holm - stefan@algebra.dk
Last modified: Mon Jun 05 13:12:02 Romance Daylight Time 2006